Joure: het dorp zonder stadse fratsen

 

Ontdek Joure en de omgeving Joure

Joure (of De Jouwer zoals we in Friesland zeggen) is een gezellige Vlecke: een dorp met een stedelijk karakter. Joure is bekend van de jaarlijkse Friese ballonfeesten, de gezellige Midstraat, Park Heremastate, de jachthaven en van Douwe Egberts koffie en Pickwick thee. Hier in Joure is het allereerste winkeltje van Douwe Egberts te vinden. In het naastgelegen Museum in Joure kun je er alles over ontdekken. Als je dan toch in Joure bent maak dan gelijk een 'Jouster kuierke' om alles te komen weten over deze prachtige historische plaats. Kom je Joure en de buurtdorpen zoals Oudehaske, Broek en Heerenveen ontdekken?

FRIESE BALLONFEESTEN     

De Friese ballonfeesten is hét evenement van Joure. Tijdens het vijf dagen durende feest kun je je samen met familie en vrienden vergapen aan alle vormen luchtballonen die de lucht in gaan. Je kunt het zo gek niet bedenken: een superbike motor, een vliegende hond of een complete molen. Blijf je liever met beide benen op de grond, dan kun je genieten van livemuziek, de kermis, foodtrucks en meer.

JOUSTER KUIERKE

Het Jouster Kuierke is een wandeling met een gildemeester langs o.a. de oude gevels, historische gevels, door smalle straatjes en de historische gerechtskamer in de Jouster toren. Ook een keer meewandelen? Vraag naar de mogelijkheden bij de VVV in Joure.